Frittata Cu Malai, Prosciuto Si Cheddar
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, taiata felii subtiri
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 375ml lapte
  • 6 oua
  • 150g Cheddar, rasa
  • 250g rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 2 dovlecei, taiati in fasii subtiri
  • 8 felii subtiri de prosciutto

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mare. Se adauga ceapa si se caleste timp de 3-4 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se lasa pe foc timp de 1-2 minute, apoi se adauga laptele si 250 ml de apa. Se lasa la foc mic, apoi, amestecand constant, se adauga malaiul. Se reduce focul si se fierbe, amestecand ocazional, timp de 8-10 minute, pana cand mamaliga este aproape fiarta.

2. Se combina ouale si branza intr-un bol. Se asezoneaza, apoi se adauga la amestecul de mamaliga. Se adauga trei sferturi din rosii si dovleceii in tigaie. Se amesteca, apoi se transfera la cuptor si se lasa timp de 20 de minute sau pana cand creste si este aurie.

3. Se scoate din cuptor si se raceste ușor. Se serveste frittata cu prosciutto si rosiile puse deoparte.