O crema originara din Argentina, pe baza de caramel si care este folosita in multe retete.
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 3,5l de lapte
- 1 baton de vanilie
- 4 1/2 cani de zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
1. Intr-o cratita mare, se da laptele in fiert la foc mediu. Se ia de pe foc si se strecoara printr-un tifon. Se pune, din nou, in cratita.2. Se taie batonul de vanilie pe jumatate si se pun semintele in lapte. Se adauga zaharul si se pune cratita la foc mare, amestecand constant pana cand zaharul se dizolva. Cand amestecul de lapte incepe sa fiarba, se adauga bicarbonatul de sodiu. Se reduce caldura, amestecand constant pana cand se ingroasa. Atunci cand o lingura de lemn, trasata prin amestec, lasa o urma vizibila pe fundul cratitei, iar amestecul are culoarea maro deschisa, se ia de pe foc.
3. Se pune cratita intr-o baie de gheata si se amesteca constant pana cand dulce de leche este rece. Se toarna in borcane sterile si se depoziteaza in frigider.