Dacă vă place dulceața de trandafiri, cu siguranță vă va cuceri și cea din petale de bujori. Aromată, parfumată, dulce și rafinată, dulceața de bujori este un desert fin și deosebit, cu care vă veți impresiona musafirii.

E sezonul lor, al bujorilor, așa că încă mai găsiți flori pentru o dulceață aromată și catifelată. Iar dacă vreți să încercați și altceva, puteți prepara și dulceața din flori de liliac

Dulceață de bujori
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 850 g petale de bujori
  • 4 l apă
  • 4 kg zahăr
  • 6 lămâi

Mod de preparare

Spălați bujorii sub un jet de apă rece, după care lăsați-i la scurs. Rupeți petalele și asigurați-vă că sunt curate.

Stoarceți zeama de la 4 lămâi și turnați-o peste petalele de bujori. Aceasta ajută la păstrarea culorii petalelor, fără să oxideze sau să se ofilească. Lăsați petalele cu zeama de lămâie să stea la frigider cel puțin o oră.

Puneți apa la fiert împreună cu zahărul și zeama de la celelalte lămâi. Lăsați să fiarbă până când scade la jumătate, după ce zahărul s-a topit. Adăugați petalele de bujori și mai fierbeți 10-15 minute sau până când acestea s-au înmuiat.

Opriți focul și lăsați dulceața să se răcorească, după care o puteți turna în borcane. Închideți borcanele și sterilizați-le dacă vreți să păstrați dulceața de bujori peste iarnă.

Poftă bună!