Fajitas de pui la cuptor se face rapid și necesită un efort minim. Îl puteți pregăti dimineața sau chiar cu o seară înainte.

Fajitas de pui la cuptor

Partea bună în ceea ce privește fajitas de pui la cuptor este că îl puteți pregăti dimineața sau chiar cu o seară înainte. Apoi, tot ce rămâne de făcut este să puneți totul pe o tavă și să introduceți la cuptor.

Ceapa și ardeiul gras sunt legume clasice pentru fajitas. Cu toate acestea, dacă doriți, le puteți înlocui cu ciuperci, sparanghel, dovlecei, broccoli etc. Dacă alegeți să folosiți legume rădăcinoase, va trebui să le tăiați mărunt și să adaptați timpul de gătire.

De asemenea, condimentele pot fi ajustate după gust, iar sarea poate fi omisă dacă se gătește pentru un copil mic.

Desigur, puteți folosi un pachet de condimente deja preparat, dar ar fi mai indicat să aveți dumneavoastră mai multe, naturale, iar astfel veți ști cu exactitate ce ați pus în mâncare. Și asta pentru că, de cele mai multe ori, condimentele din pachete sunt bogate în sare și zahăr, ce ar trebui evitate dacă sunt servite unui bebeluș/copil mic.

Rețeta de fajitas de pui la cuptor

Preparare 10 minute
Gătire 30 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

Asezonare

  • 1/2 linguriță de praf de ceapă
  • 1/4 linguriță de pudră de usturoi
  • 1 lingură de boia dulce afumată
  • 1,5 linguriță de Chimen măcinat
  • 1 linguriță de Oregano uscat
  • 1 linguriță de sare (Opțional: nu adăugați dacă faceți pentru un bebeluș/copil mic)

Fajitas

  • 500 g de piept de pui, tăiat fâșii
  • 3 ardei gras, fără sâmburi și tăiați felii (roșu, galben și verde)
  • 2 cepe, tăiate în jumătate și apoi tăiate felii
  • 2 linguri de ulei de măsline

Pentru servire

  • 8-10 Tortilla mici

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Adăugați toate condimentele într-un castron mic și amestecați-le bine.

După aceea, puneți puiul și legumele pe o tavă mare de copt. Stropiți puiul și legumele cu ulei și presărați și amestecul de condimente peste. Folosiți-vă mâinile pentru a amesteca până când totul este bine acoperit și cu ulei și condimente.

Coaceți la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, până când puiul este făcut și legumele sunt fragede.

Următorul pas este să înfășurați tortilla în folie și să o introduceți la cuptor, să se încălzească, în ultimele 8 minute.

Stoarceți sucul de lămâie peste fajitas de pui și amestecați pentru a se acoperi. Puneți puiul și legumele pe o tortilla, împreună cu toppingurile preferate și vă veți răsfăța cu un fel de mâncare deosebit.

Trucuri pentru cel mai bun fajitas de pui la cuptor

  • Tăiați pieptul de pui în felii egale de aproximativ 1,5 cm grosime. Apoi luați fiecare felie și tăiați-o pe jumătate sau chiar o treime (în funcție de grosimea pieptului) pe lungime, în fâșii mai lungi și mai subțiri.
  • Evitați supraaglomerarea – Este foarte important să lăsați puiului și legumelor spațiu în tavă. Dacă se vor suprapune sau se vor înghesui, atât puiul cât și legumele vor părea mai degrabă fierte și nu se vor rumeni deloc deasupra.
  • Se toarnă uleiul peste pui și legume și apoi se presară amestecul de condimente. Folosiți-vă mâinile pentru a vă asigura că mâncarea este bine acoperită cu condimente și apoi întindeți-o într-un singur strat.

Sugestii de servire

Serviți cu tortilla și cu toppingurile de mai jos:

  • Guacamole sau avocado feliat
  • Smântână sau iaurt
  • Salsa sau roșii tocate
  • Pico de gallo
  • Porumb
  • Felii de limetă (lime)
  • Brânză fărâmițată