Halloumi este o alternativă excelentă pentru a înlocui carnea în diverse preparate și a le face vegetariene. Burgerii, de exemplu, sau fajitas pot fi făcuți la fel de bine cu brânză în loc de carne de vită sau pui.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una super simplă și sănătoasă. Fajitas cu halloumi se fac ușor, rapid și sunt o alegere excelentă pentru o masă savuroasă și rapidă. 

Fajitas cu halloumi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 ceapă roșie
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 ardei gras
  • 1/2 linguriță chilli
  • sare
  • piper
  • chimion
  • 250 g halloumi
  • tortilla
  • baby spanac
  • 4 lingurițe maioneză sau iaurt
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Tăiați ceapa și ardeiul julien. Puneți puțin ulei într-o tigaie pe foc și sotați legumele până când devin al dente. Adăugați condimentele, amestecați bine, mai lăsați un minut pe foc, după care opriți.

Într-o tigaie curată, prăjiți brânza halloumi pe care ați tăiat-o în bucăți de grosimea unui deget. Rumeniți bucățile de brânză pe toate părțile.

Spălați spanacul și scurgeți-l de apă. Tocați mărunt pătrunjelul. Tot ce mai aveți de făcut este să asamblați fajitas.

Ungeți tortilla cu maioneză sau cu iaurt. Puneți frunze de spanac, apoi bucățile de halloumi, legumele sotate și la final pătrunjel tocat. Împăturiți și serviți.

Poftă bună!