O reteta perfecta pentru vegetarieni, dar te poti bucura si tu de acest preparat, langa un sos picant.

Falafel Cu Sos Harissa
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 410g conserva naut, scursa
  • 4 cepe verzi, tocate
  • 1/2 lingurita de chimen macinat
  • 2 linguri pasta harissa
  • 1 lamaie
  • 3 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

1. Se paseaza nautul intr-un blender. Se adauga trei sferturi din ceapa verde, chimen si 1 lingura pasta harissa. Se stoarce sucul de la 1/2 lamaie, se adauga 1 lingura de suc peste naut si se taie jumatatea ramasa in bucati pentru a servi (se pune sucul ramas deoparte). Se asezoneaza si se paseaza bine. Se formeaza, din compozitie, 6 bile.

2. Se spala 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga bilele de naut in tigaie si se prajesc timp de 3-4 minute fiecare parte, pana devin aurii.

3. Intre timp, se amesteca restul de harissa si ulei de masline cu suc de lamaie. Se condimenteaza si se adauga restul de ceapa de primavara.

4. Se imparte falafel intre 2 farfurii si se toarna sosul. Se serveste cu bucati de lamaie si rucola.