Farinata Italieneasca
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250g faina de naut
  • 100ml ulei de masline
  • 3 crengute de rozmarin

Mod de preparare

1. Se combina faina si 1 lingurita de sare intr-un castron mare. Treptat, se adauga 800ml de apa calda. Se acopera cu folie de plastic si se pune deoparte peste noapte pentru a fermenta.

2. A doua zi, se incalzeste cuptorul la 220C. Se curata de orice impuritati care s-au ridicat la suprafata, apoi se adauga 2 linguri de ulei.

3. Se incalzeste o lingura si jumatate de ulei intr-o tigaie mare, la foc mare. Se adauga rozmarin si se prajeste timp de 15 secunde. Se adauga 500 ml de aluat. Se inclina tigaia astfel incat sa fie acoperita uniform, apoi se fierbe timp de 30 de secunde sau pana cand incepe sa formeze bule. Se transfera la cuptor si se coace timp de 10-12 minute, pana se rumeneste. Se pastreaza cald. Se repeta cu restul de aluat.

4. Se taie felii si se serveste.