Serveste-ti oaspetii cu aceste fileuri de biban, cu sos cremos; un preparat impresionant, care nu este prea dificil de facut.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 250g linte
- verdeata
- ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
- 1 lingura rozmarin, tocat
- 6 rosii coapte, tocate
- 2 lingurite pasta de tomate
- 150ml suc de rosii
- 4 x 180g file de biban
- 1 lamaie
Pentru sos:
- 250ml supa de peste
- 125ml smantana
- 1 lingurita ceapa verde, fin tocata
- unt
Mod de preparare
1. Se pune lintea si verdeata intr-o tigaie, se acopera cu apa rece, se da in fiert si se fierbe timp de aproximativ 20 de minute. Se scurg bine.2. Intr-o tigaie curata, se incalzeste un pic de ulei de masline si se caleste ceapa, usturoiul si ierburile. Se adauga rosiile si pasta de tomate si se fierbe usor timp de 3-4 minute. Se adauga sucul de rosii si se lasa sa fiarba, amestecand, pana cand se formeaza o pasta. Se adauga lintea, se amesteca bine si se asezoneaza.
3. Pentru a face sosul, se pune supa de peste intr-o cratita curata si se fierbe pana scade la jumatate. Se adauga smantana si se fierbe pentru a se reduce la jumatate, din nou. Se asezoneaza bine si se pastreaza cald.
4. Intre timp, se incalzeste un pic de ulei intr-o tigaie. Se asezoneaza pestele bine cu sare, piper si suc de lamaie. Se prajeste timp de 3-4 minute, pana devine auriu si crocant.
5. Se adauga ceapa verde si untul. Se imparte lintea in 4 farfurii. Se acopera cu peste si o lingura de sos. Se decoreaza cu ierburi proaspete si se serveste.