Frigăruile de miel sunt perfecte pentru grătar. Se fac ușor, iar gustul e intens și aromat. Ai nevoie doar de carne de miel bună, câteva legume și o marinadă simplă.

Frigărui de miel - cea mai ușoară rețetă

Mielul e o carne care nu se gătește zilnic. Mulți o folosesc doar de Paște. Dar adevărul e că, dacă e bine gătită, e foarte gustoasă. Secretul e să nu o usuci și să o marinezi înainte. Carnea de miel are o textură unică. Dacă o tai corect și o lași în condimentele potrivite, devine fragedă și aromată.

Un lucru important despre miel: nu toate bucățile merg pentru frigărui. Alege pulpa sau spata, pentru că sunt mai fragede și se gătesc uniform. Evită coastele sau bucăți cu multă grăsime și os, nu se potrivesc pentru această rețetă.

Poți să le mănâ ci direct de pe băț, cât sunt calde, cu lipie și sos de iaurt sau mujdei. Merg și lângă o salată simplă, sau niște cartofi copți. Și dacă ai un pahar de vin roșu sau o bere rece lângă, e și mai bine.

Preparare 2 ore și 20 minute
Gătire 20 minute
Timp total 2 ore și 40 minute

Ingrediente

  • 800 grame carne de miel dezosată (pulpă sau spată)
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă roșie mare
  • 200 grame ciuperci champignon
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust

Ingrediente marinadă

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi pisați
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță rozmarin uscat
  • Sucul de la o lămâie
  • 1 linguriță boia dulce
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele pentru marinadă într-un bol. Tai carnea de miel, cuburi de 3-4 cm și o pui în marinadă. Acoperi bolul și dai la frigider minimum 2 ore. Ideal, o lași peste noapte.

Cum faci frigăruile de miel

Scoți carnea de la frigider cu 30 de minute înainte de a le găti.

Speli și tai legumele în bucăți potrivite (similare ca mărime cu bucățile de carne).

Pe bețele de frigărui alternezi carne, ardei, ceapă și ciuperci.

Ungi cu puțin ulei de măsline înainte de gătire.

Pui frigăruile pe grătar încins sau pe o tigaie grill.

Le gătești 8-10 minute pe fiecare parte. Întorci des ca să se facă uniform.

Carnea de miel trebuie să rămână fragedă, nu uscată.

Note

  • Dacă folosești bețe de lemn, înmoaie-le în apă 30 de minute înainte, ca să nu se ardă.
  • Poți adăuga și dovlecel sau roșii cherry.
  • Nu pune frigăruile prea înghesuite, au nevoie de spațiu ca să se gătească uniform.