Un mod usor de a gati acest preparat traditional spaniol.

Paella Cu Calamar Si Chorizo
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei
  • 25g unt
  • 1 ceapa, fin taiata
  • 2 catel de usturoi, zdrobi
  • 350g orez
  • sofran (optional)
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • 600ml supa de pui, fierbinte
  • 200g chorizo, felii
  • 200g calamar, taiat in inele
  • 150g mazare, fiarta
  • patrunjel, tocat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se incalzeste uleiul si jumatate de unt intr-o tigaie. Se calesc ceapa si usturoiul, la foc mediu, timp de 5 minute pana cand se inmoaie.

2. Se adauga orezul si se gateste timp de 1-2 minute, apoi se adauga sofranul, coaja de lamaie si supa. Se da in fiert, apoi se acopera cu un capac si se coace in cuptor timp de 20 de minute pana cand supa este absorbita.

3. Intre timp, se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se adauga feliile de chorizo in tigaie si se prajesc timp de 5-10 minute, apoi se scot din tigaie. Se adauga untul ramas in tigaie si se mareste caldura. Se condimenteaza calamarul cu sare de mare si piper negru si se prajeste timp de 1-2 minute. Se pune deoparte.

4. Se scoate orezul din cuptor si se adauga calamarul, chorizo si mazare. Se asezoneaza, se adauga patrunjel si suc de lamaie, apoi se serveste.