Fursecuri pline de ciocolata neagra pentru dependentii de ciocolata. Aceasta reteta foloseste relativ putina faina si se pastreaza bine in congelator.

Fursecuri Truffle
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 30g ciocolata neagra, tocata
  • 1 cana fulgi de ciocolata
  • 6 linguri de unt
  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/2 cana faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana fulgi de ciocolata

Mod de preparare

1. Se topesc fulgii de ciocolata, 1 cana de chips-uri de ciocolata si untul in cuptorul cu microunde sau intr-un bol de metal asezat peste o cratita cu apa fierbinte, amestecand ocazional, pana la omogenizare. Se elimina de la caldura si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron mare, se bat ouale cu zahar pana cand compozitia se ingroasa. Se adauga vanilie si amestecul de ciocolata si se amesteca bine. Se adauga faina, cacao, praf de copt si sare; se adauga treptat in amestecul de ciocolata. Se adauga restul de 1 cana de fulgi de ciocolata. Se acopera aluatul si se lasa sa se raceasca timp de cel putin o ora sau peste noapte.

2. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se ruleaza aluatul in bile. Se pun pe foi de copt, asezate intr-o tava.

3. Se baga la cuptor timp de 9-11 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.