Gogonele murate în oţet
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 5 kilograme de gogonele
  • 5 morcovi
  • o ţelina cu frunze şi rădăcină
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 5-6 foi dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • un litru de oţet
  • 4 litri de apă
  • 5 linguri de sare
  • 10 linguri de zahăr
  • un plic conservant
  • 5 ardei capia roşii

Mod de preparare

1. Se spală şi se curăţă toate legumele apoi se pun la scurs. Morcovul se taie fâşii, iar ţelina rondele.

2. Se pregătesc borcanele, care se sterilizează mai întâi prin fierbere.

3. La baza borcanului se aşază tijele de ţelină. Gogonelele se înţeapă cu un ac, se pun în borcan, iar alături de ele se pun şi morcovii, usturoiul, foile de dafin, boabele de piper şi boabele de muşdar şi ardeii capia.

4. Soluţia se face dintr-un litru de oţet şi patru litri de apă. Se pune la fiert, se amestecă cu zahărul şi sarea.

5. Punem la răcit soluţia şi se adaugă peste gogonele.

6. Se leagă la gură borcanele şi se pun în cămară la murat.