Gogoșile umplute sunt un desert savuros și surprinzător pentru cei care le gustă. Surpriza constă în feliile de ananas de la mijloc, a căror textură și gust se potrivesc perfect cu aluatul de gogoși, pufos și delicios.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 200 ml iaurt
- 4 linguri smântână
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g unt
- un praf de sare
- 500 g făină
- scorțișoară
- ulei pentru prăjit
- o cutie de ananas felii sau un ananas întreg
- zahăr pudră
Mod de preparare
Amestecați ouăle cu iaurtul, smântâna, zahărul, untul la temperatura camerei și mixați bine. Cerneți făina și puneți sarea și praful de copt peste ea. Turnați amestecul făcut anterior și frământați un aluat ferm. Lăsați aluatul o jumătate de oră la dospit.Scurgeți sucul de la ananas sau curățați ananasul de coajă, dacă folosiți ananas întreg. Îndepărtați și miezul lemnos.
Întindeți aluatul după ce s-a dospit în două foi. Puneți felii de ananas și adăugați cealaltă foaie peste. Tăiați pe marginile feliilor de ananas, cu ajutorul unui bol sau unei căni.
Prăjiți gogoșile în baie de ulei. Scurgeți uleiul și pudrați gogoșile cu zahăr amestecat cu scorțișoară.
Poftă bună!