Hummusul, celebra pastă de năut atât de cunoscută și apreciată în bucătăria orientală, poate fi combinată cu tot felul de alte ingrediente, în funcție de gusturi și de preferințe. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de hummus cu ardei copți și roșii uscate, cu o culoare foarte apetisantă și o aromă deosebită. Se face în câteva minute, poate fi savurată inclusiv în perioada postului și este potrivită și pentru vegetarieni.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 2 ardei copți
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 conservă năut
- 2 căței de usturoi
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
- chimion
- 2 linguri tahini
- 200 g roșii uscate, scurse de ulei
- chilli pentru decor
Mod de preparare
Curățați ardeii copți de coajă și semințe. Scurgeți-i bine de zeamă și scurgeți roșiile de ulei, dacă sunt în ulei. Spălați năutul cu apă rece și puneți ingredientele în blender.Mixați până când s-au mărunțit, după care începeți să adăugați uleiul puțin câte puțin și continuați să mixați. Încorporați și pasta de susan (tahini). La final, condimentați după gust și puneți zeama de lămâie.
Dacă vreți ca hummusul să fie mai subțire, adăugați puțină apă rece. Serviți cu chilli proaspăt măcinat deasupra, cu lipie proaspătă.
Poftă bună!