Atunci când te gândești la sushi, îți vine în minte varianta clasică, din bucătăria asiatică, cu orez, pește sau legume. Dar rețeta de sushi grecesc pe care v-o propunem astăzi se potrivește perfect ca gustare sau aperitiv, pentru orice ocazie, este răcoritor, vegetarian și arată extrem de bine în farfurie. Un sushi atipic, care vă trimite cu gândul la un platou cu aperitive grecești, servit la o terasă pe malul mării.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 castravete mare sau un dovlecel
- hummus
- brânză feta
- măsline kalamata
- roșii cherry
- mărar proaspăt
- iaurt
- zeamă de lămâie
Mod de preparare
Spălați și curățați castravetele sau dovlecelul. Tăiați fâșii cât mai subțiri, pe lungime, care să poată fi rulate.Faceți un amestec din hummus și iaurt. Tăiați mărunt roșiile cherry, măslinele kalamata și brânza feta. Puneți două felii de castravete una peste alta. Ungeți cu amestecul de hummus și iaurt. Presărați brânză feta, măslinele kalamata și roșiile cherry.
Rulați ușor, cât mai strâns, feliile de castravete. Decorați cu mărar proaspăt. Stropiți cu zeamă de lămâie. Serviți aperitivele imediat după ce le-ați preparat.
Poftă bună!