Dovleacul este vedeta toamnei și poate fi inclus într-o mulțime de rețete, fie ele dulci sau sărate. Putem face plăcintă sau cheesecake cu dovleac, dar și supă sau hummus. Este la fel de gustos atât în combinații dulci, cât și sărate, iar aroma de copt dă preparatelor o savoare aparte. 

Astăzi vă propunem o rețetă de hummus cu dovleac copt, simplă și delicioasă. Puteți savura pasta de năut cu dovleac cu lipii, pâine prăjită sau tartine, pe post de aperitiv. 

Hummus cu dovleac copt
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g miez de dovleac
  • 2 căței de usturoi
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 lingurițe tahini
  • 400 g năut fiert
  • 1 linguriță chimion
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curățați dovleacul de semințe și puneți-l la cuptor, la 180 de grade, pentru 45 de minute sau până când devine moale.

Scobiți cu ajutorul unei linguri miezul de dovleac copt, după ce s-a răcit puțin. Puneți năutul și miezul de dovleac într-un robot de bucătărie și mixați până când obțineți o pastă omogenă.

Asezonați cu sare, piper, puneți in blender și restul ingredientelor și omogenizați bine. După gust, s-ar putea să mai fie nevoie de lămâie sau usturoi, în funcție de preferințe.

Serviți hummusul cu lipie sau pâine prăjită.

Poftă bună!