Atunci când vine vorba despre înghețată, cu greu găsești pe cineva căruia să nu-i placă. Fie că vorbim de înghețată de ciocolată sau de fructe, la cornet, pe băț sau la pahar, este cel mai răcoritor desert al verii.

Dacă vă place înghețata făcută în casă, atunci această rețetă este exact ce aveți nevoie. O înghețată simplă, răcoritoare, cu mentă și ciocolată. Nu foarte dulce, cu o aromă fresh și care se prepară foarte ușor.  

Înghețată cu mentă și ciocolată
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 ml lapte de cocos
  • 200 g mentă proaspătă
  • 250 g zahăr
  • 100 g ciocolată amăruie sau fulgi de ciocolată
  • 350 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Puneți laptele de cocos la încălzit într-o oală pe foc, alături de jumătate din frunzele de mentă. Lăsați până când laptele începe să fiarbă, apoi dați la o parte de pe foc. Lăsați laptele cu menta să se infuzeze pentru 30-40 de minute.

Bateți frișca și zahărul cu un mixer, până când capătă volum și consistență. Încorporați laptele răcit, pe care l-ați strecurat.

Restul de frunze de mentă le veți mărunți într-un robot de bucătărie. Adăugați, puțin câte puțin din frișcă și lapte și amestecați bine.

Adăugați fulgii de ciocolată sau ciocolata neagră tăiată mărunt și amestecați bine. Turnați înghețata în caserole și dați la congelator pentru câteva ore.

Amestecați din jumătate în jumătate de oră, pentru a nu se forma cristale de gheață.

Serviți după ce a stat la congelator cel puțin 4 ore și s-a închegat bine.