Daca am putea alege o singura aroma pentru a ne racori in zilele toride de vara, atunci cu siguranta, ciocolata cu menta ar fi cea mai potrivita.

Inghetata cu menta si fulgi de ciocolata
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 300ml lapte
  • 10 frunze proaspete de menta, zdrobite
  • 100g zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 300ml smantana
  • colorant alimentar verde
  • 100g ciocolata neagra, tocata

Mod de preparare

1. Se pune laptele la fiert intr-o cratita, apoi se adauga frunzele de menta, se ia cratita de pe foc si se lasa sa se infuzeze timp de 1-2 ore. Se strecoara printr-o sită intr-o cratita curata (se arunca frunzele). Se reincalzeste usor laptele infuzat.

2. Se amesteca zaharul si galbenusurile de ou intr-un castron, se toarna peste laptele cald si se amesteca bine. Se pune cratita la foc mic, amestecand constant, pana cand compozitia devine o crema groasa. Se lasa deoparte sa se raceasca complet.

3. Se bate usor smantana sis e imcorporeaza in crema de menta, cu colorantul alimentar. Se toarna intr-o masina de inghetata si se racește, apoi se adauga bucatile de ciocolata. Se lasa sa inghete, apoi se scoate si se serveste.