Serveste aceasta reteta de jeleu cu smantana. Este un desert impresionant pentru orice petrecere.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 15 foi de gelatina
- 750ml suc de mere
- 3-4 linguri de zahar
- ulei de floarea soarelui
- 200g de mure
- 200ml smantana
- 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare
1. Se pune gelatina intr-un castron mic cu apa rece timp de cateva minute pana cand se inmoaie. Se incalzesc sucul de mere si zaharul intr-o tigaie, la foc mediu, pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc. Se indeparteaza excesul de apa din gelatina si se adauga frunzele la sucul fierbinte. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa deoparte timp de 1-2 ore pana cand incepe sa se ingroase.2. Se unge usor o forma de 1 litru. Se adauga murele la jeleu, apoi se toarna tot in forma. Se lasa sa se fixeze peste noapte in frigider.
3. Inainte de servire, se bate smantana cu zaharul pudra. Se pune forma intr-un castron de apa fiarta, apoi se rastoarna pe o farfurie si se agita usor pentru a scoate jeleul. Se serveste cu smantana si biscuiti.