Acest desert plin de fructe va impresiona la orice petrecere sau masa in familie.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 450g mere, taiate in felii
- 2 pere, taiate
- 1 lamaie - coaja
- 100g zahar pudra
- 75g unt
- 175g faina
- 1/2 lingurita mirodenii amestecate
- 50g de zahar
- 50g alune macinate, tocate
- Pentru crema de mure:
- 150g mure
- 2 lingurite de zahar
- 1 lingura lichior de coacaze (optional)
- 2 lingurite de suc de lamaie
- 300ml smantana
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun merele si perele, coaja de lamaie si zaharul intr-o tava, se acopera si se gatesc la foc mediu timp de 7-8 minute sau pana cand fructele sunt moi. Se pun fructele intr-o sita asezata peste un castron si se lasa sa se scurga si sa se raceasca putin.2. Se pun untul si faina intr-un castron, apoi se adauga condimentele mixte si 1 lingura de zahar. Se ung 4 forme de prajituri si se adauga 2 linguri de amestec in fiecare. Se preseaza usor cu spatele unei linguri pentru a face o baza, apoi se adauga amestecul de mere si pere. Siropul de fructe se pune deoparte pentru mai tarziu.
3. Se adauga restul de zahar si alunele in amestecul care ramane. Se toarna uniform peste partea superioara a amestecului de mere si pere, apoi se coc in cuptor timp de 20 de minute.
4. Se lasa deoparte 8 mure. Se pun restul murelor, zaharul, lichiorul, daca se utilizeaza, si sucul de lamaie intr-un castron si se zdrobesc usor cu spatele unei furculite. Intr-un castron, se bate smantana pana cand este rigida, apoi se incorporeaza in amestecul de mure.
5. Se scot, cu grija, prajiturile din forme, se presara cu putn zahar si se adauga o parte din crema de mure. Se decoreaza cu murele pastrate si se servesc cu siropul de mere si pere.