Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 175g faina
- sare
- 50g glazura de zahar
- 100g unt
- 1 lamaie - coaja
- 1 ou - galbenusul
- 1, 1/2 lingurite suc de lamaie
- Pentru topping:
- 125g unt
- 125g zahar pudra
- 1 lamaie - coaja
- 2 oua
- 25g faina
- 175g migdale macinate
- 150g gem de mure
- 200g mure
- 35g fulgi de migdale
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Pentru aluat, se cerne faina si se adauga intr-un bol alaturi de sare, zahar pudra, unt si coaja de lamaie, apoi se amesteca pana cand amestecul arata ca un pesmet fin. Intr-un alt bol, se bate usor galbenusul de ou cu zeama de lamaie, apoi se adauga in amestecul de faina. Pe o suprafata presarata cu faina, se framanta pana se omogenizeaza.2. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se intinde aluatul intr-un dreptunghi de aceeasi dimensiune. Se inteapa peste tot cu o furculita, apoi se raceste in frigider timp de 20 de minute.
3. Se coace aluatul timp de 15 minute pana devine auriu, apoi se scoate si se pune deoparte sa se raceasca usor.
4. Pentru topping, se pune untul, zaharul pudra si coaja de lamaie intr-un bol, apoi se amesteca cu un mixer, pana cand devine cremos. Treptat, se adauga oule, apoi faina si migdalele macinate.
5. Se intinde gemul uniform in blatul din tava, apoi se adauga cu atentie amestecul de migdale deasupra. Se adauga peste jumatate din cantitatea de mure, apoi se apasa usor in amestec. Se adauga fructele de padure ramase.
6. Se da la cuptor timp de 10 minute, apoi se scoate si se imprastie fulgii de migdale peste. Se da din nou la cuptor, apoi se coace timp de inca 35 de minute, pana cand devine auriu. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate si se taie.