Pentru a incheia o petrecere intr-un mod sofisticat, iti trebuie un desert pe masura, iar noi am gasit reteta perfecta.

Trifle cu mure, mascarpone si bezea
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 1.2 kg mure, 6-8 puse deoparte (optional) pentru decor
  • 1 lingura de zahar
  • 25g marshmallows
  • 100g piscoturi, rupte
  • 250ml lichior de mure
  • 6 foi de gelatina, inmuiate in apa rece
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte
  • 6 galbenusuri oua
  • 150g zahar
  • 4 foi de gelatina, inmuiate in apa rece
  • Pentru frisca:
  • 250g mascarpone
  • 150g smantana
  • 50g zahar

Mod de preparare

1. Se pun 900g de mure, intr-o cratita cu un strop de apa si zahar timp de 10 minute pana cand fructele incep sa se descompuna. Se paseaza intr-un blender pana cand se transforma intr-o pasta, apoi se trece printr-o sita fina intr-o cana.

2. Se impart murele ramase, marshmallows si piscoturi intre 8 pahare. Se amesteca lichiorul de mure in fructele strecurate, apoi se toarna 100 ml de lichid in cratita pentru a se incalzi. Se scurge excesul de apa din cele 6 foi de gelatina, apoi se adauga in cratita. Se ia cratita de pe foc, se amesteca pana se dizolva, apoi se toarna inapoi in cana cu restul lichidului. Se amesteca, apoi se imparte intre pahare. Se lasa sa se raceasca.

3. Pentru crema, se da in fiert laptele intr-o cratita, apoi se ia de pe foc. Intre timp, se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se adauga putin lapte fierbinte peste galbenusuri, apoi se toarna amestecul de galbenus in cratita si se amesteca la foc mic timp de aproximativ 10 minute pana cand crema este suficient de groasa pentru a acoperi spatele unei linguri. Se scurg foile de gelatin de lichidul in exces, apoi se adauga la crema si se amesteca. Se trece compozitia printr-o sita fina, apoi se raceste usor si se imparte intre paharele cu mure. Se lasa sa se raceasca.

4. Se bat mascarpona, smantana si zaharul , apoi se intinde pe partea superioara a cremei. Se decoreaza cu murele taiate. Se serveste rece.