O rețetă ketchup făcut în casă, cu o aromă subtilă de ardei copt. vezi ingredientele și pașii de preparare.

Ketchup de casă românesc

Aroma și gustul roșiilor românești nu se compară cu nimic. Și pentru că este sezonul lor și avem la dispoziție o mulțime de roșii coapte și parfumate, este momentul perfect pentru a le transforma în conserve pentru iarnă.

Zarzavat, bulion, suc de roșii, passata, ketchup făcut în casă și lista poate continua. Astăzi vă propunem o rețetă ketchup făcut în casă, cu o aromă subtilă de ardei copt. Secretul la orice preparat conservat pe bază de roșii este să echilibrați aciditatea acestora cu zahăr.

Cum se prepară ketchup de casă românesc

Timp total 1 oră și 45 minute

Ingrediente

  • 3 kg roșii
  • sare
  • zahăr
  • piper
  • boia
  • 200 ml ulei
  • 1 kg ardei kapia roșu
  • ierburi aromatice (cimbru, oregano, busuioc, rozmarin)

Mod de preparare

Curățați roșiile de coajă și pasați-le cu ajutorul unui blender, până când obțineți un suc de roșii. Puteți lăsa sucul de roșii așa sau îl puteți strecura, pentru a scăpa de semințe. Coaceți ardeii și, după ce s-au răcit, curățați-i de coajă și de semințe.

Puneți uleiul la încins într-un vas pe foc. Adăugați ceapa tocată, un praf de sare și lăsați câteva minute, să se călească.

Tăiați ardeii fâșii și adăugați-i peste ceapa care s-a călit. Mai lăsați totul să fiarbă împreună 10 minute, după care opriți focul și pasați totul cu ajutorul unui blender.

Puneți amestecul din nou într-o oală încăpătoare, pe foc. Adăugați sucul de roșii, sare, piper și boia după gust și puneți la fiert. Lăsați până când a scăzut la jumătate, după care echilibrați gustul cu zahăr și sare, dacă mai este nevoie.

Roșiile sunt acide și au nevoie de zahăr pentru a neutraliza gustul. Când ketchup-ul a ajuns la aroma dorită, este gata de îmbuteliat în sticle.

Păstrați sticlele sau borcanele sterilizate într-un loc ferit de soare.