Rețeta de ketchup de casă gata în doar 5 minute este ideală atunci când vă grăbiți, delicioasă și mult mai bună decât versiunea cumpărată din magazin.

Cum faci ketchup de casă în doar 5 minute

Este super ușor de făcut, bogat în aromă și cu siguranță, mai sănătos decât cel cumpărat din magazin. Mai mult, ketchup-ul este probabil cel mai faimos sos de roșii din lume, fiind și foarte versatil, iar cel mai important, se poate folosi într-o mulțime de rețete diferite.

Evident, cel mai bun mod de a-l savura este cu cartofi prăjiți împreună cu niște maioneză bună de casă.

Dintotdeauna favorit al copiilor și al adulților, ketchup-ul este un sos de bază pentru multe feluri de mâncare. Și imaginați-vă doar un bol chipsuri calde, o porție de hot-dog sau câțiva burgeri cu ketchup. Vi s-a făcut poftă instant, nu-i așa?

Dacă sunteți în căutarea unei alternative super rapidă, alegeți o rețetă fără gătit, ce necesită pastă de roșii și puțină apă în loc de roșii conservate. Această metodă este ideală atunci când vă grăbiți, este blândă la gust, delicioasă la modul absolut și mai bună decât versiunea cumpărată din magazin. Pe scurt, această rețetă ușoară de ketchup nu necesită niciun fel de efort.

Ketchup făcut în casă vs. ketchup cumpărat

Ketchup-ul cumpărat din magazin conține câteva ingrediente pe care ar trebui să le evitați, cum ar fi siropul de porumb bogat în fructoză și o listă de conservanți.

Pe de altă parte, versiunea de casă este mai ieftină și combină doar arome, ingrediente și condimente naturale. Iar pentru asta, este nevoie de foarte puțină atenție pentru a-l face și sigur veți afirma că are un gust mult mai bun decât cel din supermarket. Iar cele prezentate sunt doar câteva motive pentru a vă determina să faceți ketchup în casă în loc să îl cumpărați!

Modalitatea simplă de a face ketchup acasa

Există o mulțime de variații în rețeta originală de ketchup, ce implică utilizarea a diferite condimente sau a multor tipuri de oțet. Încercați să o păstrați cât mai simplă, folosind doar câteva ingrediente și numai condimentele de bază. Odată ce stăpâniți elementele de bază, este ușor să încercați noi combinații de ingrediente sau să adăugați câteva ierburi proaspete în plus.

Rețeta simplă de ketchup

Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 300 g de pastă de tomate dublu concentrată, dacă este posibil
  • 80 g de sirop de arțar sau miere
  • 60 ml de oțet alb sau oțet de mere
  • 60 ml de apă
  • 2 lingurițe de praf de ceapă
  • 1 linguriță de praf de usturoi
  • 1 linguriță de sare de mare
  • 1 linguriță de scortișoară pudră
  • 1 linguriță de pudră de piper negru
  • nucșoară rasă și pudră de chilli după gust, opțional

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele într-un blender puternic. Amestecați până se combină și obțineți o textură netedă, omogenă.

La final, adăugați un vârf de nucșoară și pudră de ardei iute pentru un gust picant sau lăsați-l simplu.

Păstrați-l într-un recipient ermetic, la frigider.

Cum se păstrează ketchup-ul

Păstrați-l într-o sticlă curată sau într-un borcan de sticlă în frigider. Ketchup-ul rămâne proaspăt până la 3 luni în frigider.

Cu ce se mănâncă

Savurați acest sos cu orice și cu tot ce vă dorește inima. Nouă nu ne lipsește de lângă cartofii prăjiți și burgeri, sau îl folosim ca dip pentru aripioare de pui la cuptor sau nuggets de pui.