Incercati aceasta reteta de lasagna vegetariana, facuta cu vinete, dovlecei si ardei, cu un sos bogat si cremos.

Lasagna Mediteraneana Cu Legume (Reteta Vegetariana)
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 2 vinete mici, taiate in bucati de 2,5 cm
  • 2 cepe rosii, taiate julien
  • 2 ardei rosii, fara seminte, taiati in fasii late
  • 4 catei de usturoi, marutiti
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 450g dovlecei felii
  • 225g foi de lasagna proaspete
  • 50g parmezan vegetal, ras fin

Pentru sos:

  • 900ml lapte
  • 60g margarina
  • 70g faina
  • 125g cheddar vegetal, ras

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se amesteca vinetele, ceapa, ardeiul, usturoiul, 3 linguri de ulei si un pic de condimente intr-un bol. Se transfera intr-o tava si se gateste timp de 30 de minute, pana se inmoaie.

2. Intre timp, se incalzeste restul de ulei intr-o tigaie mare. Se prajesc dovleceii la foc mare timp de 4 minute, pana cand se rumenesc. Se scot si se lasa deoparte.

3. Se scot legumele din cuptor. Se adauga dovleceii. Se miscoreaza temperatura la 200C.

4. Pentru a face sosul, se fierbe laptele, apoi se lasa deoparte. Se topeste margarina intr-o tigaie, se adauga faina si se fierbe timp de 1 minut. Treptat, se adauga laptele. Se fierbe, amestecand, timp de 10 minute.

5. Se gatesc foile de lasagna conform cu instructiunile de pe pachet.

6. Se adauga branza la sos si se asezoneza. Se pune un strat subtire intr-un vas termorezistent, tapetat cu unt. Se acopera cu 4 foi de lasagna. Se adauga jumatate din legume, apoi o treime din sosul ramas si inca 4 foi de lasagna. Se repeta inca o data. Se intinde peste restul de sos si se presara cu parmezan.

7. Se lasa la cuptor timp de 40 de minute, pana cand devine aurie.