Lasagna Quattro Formaggi
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 250g chorizo
  • 2 linguri otet
  • 2 x 400g rosii cherry (conserva)
  • 1 lingurita zahar
  • oregano
  • busuioc
  • 2 x 125g mozzarella
  • 60g Cheddar
  • 175g Gorgonzola
  • 50g parmezan ras
  • 12 (330g) foi de lasagna

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si usturoiul si se prajesc usor timp de 10 minute, pana se inmoaie. Se adauga chorizo si se prajeste timp de 2-3 minute.

2. Se mareste focul, se adauga otet, apoi se adauga rosiile, zaharul, oregano si 200ml de apa. Se asezoneaza, apoi se fierbe timp de 15-20 de minute, pana cand sosul se ingroasa. Se amesteca frunzele de busuioc maruntite si se asezoneaza. Se amesteca toate cele 4 branzeturi intr-un castron.

3. Se pune jumatate din sosul de chorizo intr-un vas termorezistent. Se acopera cu un strat de foi de lasagna si se adauga jumatate din amestecul de branzeturi. Se repeta straturile, terminand cu branza. Se raceste, apoi se poate pastra la congelator timp de pana la 3 luni.

4. Cand se serveste, se incalzeste cuptorul la 180C. Se coace lasagna in cuptor timp de 1 ora si se serveste.