Paste Quattro Formaggi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 200g spaghete
  • 4 linguri unt
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 cani lapte
  • 1/2 cana smantana
  • 2 lingurite condimente italienesti
  • 1/2 cana mozzarella, rasa
  • 1/2 cana branza fontina
  • 1/4 cana branza Gruyere, rasa
  • 1/4 cana parmezan, ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri patrunjel, tocat
  • 2 linguri ceapa verde, maruntita

Mod de preparare

1. Intr-o oala mare de apa cu sare se gatesc pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg bine.

2. Se topeste untul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga usturoiul si se gateste, amestecand frecvent, aproximativ 1-2 minute. Se amesteca faina pana se rumeneste usor, aproximativ 1 minut.

3. Treptat, se adauga laptele, smantana si condimentele italienesti. Se gatesc, amestecand continuu, aproximativ 1-2 minute. Se adauga branzeturile si se amesteca pana se ingroasa, aproximativ 1-2 minute. In cazul in care amestecul este prea gros, se adauga mai mult lapte. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

4. Se adauga pastele si se amesteca usor pentru a se combina. Se serveste imediat, cu patrunjel si ceapa verde, daca se doreste.