Timp total 30 minute
Ingrediente
- 200g spaghete
- 4 linguri unt
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 3 linguri faina
- 1 1/2 cani lapte
- 1/2 cana smantana
- 2 lingurite condimente italienesti
- 1/2 cana mozzarella, rasa
- 1/2 cana branza fontina
- 1/4 cana branza Gruyere, rasa
- 1/4 cana parmezan, ras
- sare
- piper
- 2 linguri patrunjel, tocat
- 2 linguri ceapa verde, maruntita
Mod de preparare
1. Intr-o oala mare de apa cu sare se gatesc pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg bine.2. Se topeste untul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga usturoiul si se gateste, amestecand frecvent, aproximativ 1-2 minute. Se amesteca faina pana se rumeneste usor, aproximativ 1 minut.
3. Treptat, se adauga laptele, smantana si condimentele italienesti. Se gatesc, amestecand continuu, aproximativ 1-2 minute. Se adauga branzeturile si se amesteca pana se ingroasa, aproximativ 1-2 minute. In cazul in care amestecul este prea gros, se adauga mai mult lapte. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
4. Se adauga pastele si se amesteca usor pentru a se combina. Se serveste imediat, cu patrunjel si ceapa verde, daca se doreste.