Aceasta prajitura are un interior de ciocolata alba, care se topeste in gura.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 250g unt
- zahar pudra
- 400g ciocolata neagra (cel putin 70% cacao)
- 3 linguri rom
- 4 oua, plus 4 galbenusuri de ou
- 100g zahar pudra
- 50g faina
- 8 trufe de ciocolata alba sau 8 triunghiuri mici de Toblerone alb
- smantana pentru a servi (optional)
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se ung 8 forme de budinca si se pudreaza cu zahar, eliminand orice exces. Se pun formele pe o foaie de copt.2. Se pun untul, ciocolata neagra si romul intr-un castron termorezistent si se pune peste o cratita de apa care fierbe usor. Se lasa sa se topeasca, amestecand din cand in cand, pana la omogenizare. Se lasa deoparte sa se raceasca complet.
3. Se bat ouale si galbenusurile cu zaharul pudra timp de aproximativ 5 minute, pana cand se ingroasa, apoi se incorporeaza amestecul de ciocolata racit. Se cerne faina si se amesteca.
4. Se imparte jumatate din amestec intre cele 8 forme, apoi se pune o trufa de ciocolata alba sau triunghi de Toblerone in centrul fiecareia. Se toarna peste amestecul de ciocolata ramas, apoi se baga la cuptor timp de 12 minute. Se scot prajiturile din cuptor si se lasa sa stea timp de cateva minute, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se servesc imediat cu smantana, daca doriti.