In numai 10 minute este gata acest desert divin.
Timp total 10 minute
Ingrediente
- 125g ciocolata neagra (60-70% cacao)
- 125g unt
- pudra de cacao
- 4 oua
- 75g de zahar
- un varf de cutit de sare de mare
- 40g faina de castane
- 25g faina
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 195C.2. Se rupe ciocolata in bucati mici, se pune intr-un bol, impreuna cu untul si se aseaza deasupra unui vas cu apa fierbinte, pus de foc, asigurandu-va ca vasul nu atinge apa. Se lasa sa se topeasca, se amesteca, apoi se lasa deoparte sa se raceasca un pic.
3. Intre timp, se ung formele cu unt si se pudreaza cu cacao. Se lasa in frigider sa se raceasca.
4. Se bat ouale, zaharul si sarea pana se ingroasa. Se adauga amestecul de ciocolata topita, amestecand constant pana se ingroasa si devine neted.
5. Se cerne toata faina si se adauga peste compozitie, cate o lingura, pana se incorporeaza complet. Se toarna amestecul uniform in forme.
6. Se dau la cuptor timp de 10-12 minute, pana cand sunt usor crescute in partea de sus. Partea de sus ar trebui sa arate ca un blat de tort, fara sa fie lucioasa. Se verifica dupa 8 minute.
7. Folosind un prosop de bucatarie pentru a proteja mana, se scoate fiecare lava cake pe o farfurie si se serveste cu frisca sau inghetata.