Cine nu iubește deserturile cu ciocolată?! Mai ales când se fac ușor, sunt gata de servit în jumătate de oră și vă învăluie simțurile cu aroma inconfundabilă de ciocolată?

Lava cake poate părea un desert dificil, la prima vedere. Asta pentru că trebuie să rămână moale și cremos în interior, în timp ce la exterior trebuie să fie copt. Totul ține de timpul de coacere, pe care dacă nu îl respectați, riscați să nu obțineți rezultatul dorit. 

Astăzi vă propunem cea mai simplă rețetă posibilă de lava cake, atât de simplă încât până și un începător în materie de deserturi o poate face. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, o formă pentru brioșe și să respectați timpul de coacere. 

Lava cake - cea mai simplă rețetă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr brun
  • 3 ouă
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 50 g făină

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Pregătiți formele pentru lava cake, pe care le veți tapeta cu puțin unt.

Puneți ciocolata și untul într-un vas și topiți-le la bain marie, deasupra unei oale cu apă care fierbe. Puteți topi și la microunde.

Amestecați bine, așa încât ciocolata și untul să se combine și lăsați să se răcească 10 minute.

Încorporați zahărul, amestecând încontinuu, apoi ouăle, unul câte unul. Puneți extractul de vanilie, apoi făina, câte o lingură, având grijă să amestecați bine totul.

Turnați compoziția, în mod egal, în formele pentru lava cake.

Dați la cuptor, pentru 10-12 minute. Prăjiturile lava cake trebuie să fie coapte la exterior și cremoase în interior, astfel încât amestecul să curgă atunci când veți rupe din prăjitură.

Serviți cu înghețată, cu zmeură proaspătă sau simple.

Poftă bună!