Cand vrei sa prepari ceva rapid pentru oaspeti care si-au anuntat venirea in ultima clipa, acest lichior poate fi alegerea perfecta.
Timp total 5 minute
Ingrediente
- 200ml lapte de migdale neindulcit
- 100ml smantana
- 1 baton de vanilie
- 1 baton de scortisoara
- 1 galbenus de ou
- 50g zahar
- 60ml cognac
- 60ml de rom
Mod de preparare
1. Se amesteca laptele de migdale cu smantana, vanilia si scortisoara intr-o cratita mica, apoi se incalzeste la foc scazut pana aproape de a da in fiert.2. Se amesteca galbenusul de ou cu zaharul intr-un castron pana cand este palid, apoi se toarna treptat amestecul de lapte cald de migdale, amestecand tot timpul.
3. Se pune amestecul in cratita, cu cognac-ul si rom-ul si se incalzeste la foc mic, amestecand constant, timp de 3-5 minute pana cand se ingroasa.
4. Se strecoara printr-o sita, apoi se lasa sa se raceasca cel putin 30 de minute sau peste noapte. Se serveste cald sau racit.