Cand vrei sa prepari ceva rapid pentru oaspeti care si-au anuntat venirea in ultima clipa, acest lichior poate fi alegerea perfecta.

Lichior de oua cu migdale
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 200ml lapte de migdale neindulcit
  • 100ml smantana
  • 1 baton de vanilie
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 galbenus de ou
  • 50g zahar
  • 60ml cognac
  • 60ml de rom

Mod de preparare

1. Se amesteca laptele de migdale cu smantana, vanilia si scortisoara intr-o cratita mica, apoi se incalzeste la foc scazut pana aproape de a da in fiert.

2. Se amesteca galbenusul de ou cu zaharul intr-un castron pana cand este palid, apoi se toarna treptat amestecul de lapte cald de migdale, amestecand tot timpul.

3. Se pune amestecul in cratita, cu cognac-ul si rom-ul si se incalzeste la foc mic, amestecand constant, timp de 3-5 minute pana cand se ingroasa.

4. Se strecoara printr-o sita, apoi se lasa sa se raceasca cel putin 30 de minute sau peste noapte. Se serveste cald sau racit.