Incredibil de simplu de preparat, acest preparat poate fi alegerea perfecta atunci cand nu vrei sa stai prea mult in bucatarie.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 450g linguine
- 1 lingura de unt
- 3 linguri de vin alb
- 2 lingurite de branza parmezan, rasa
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1 lingurita de patrunjel proaspat tocat
- sare si piper dupa gust
- 450g creveti, curatati
Mod de preparare
1. Se pune o oala de apa cu sare la fiert. Se adauga pastele si se gatesc timp de 8-10 minute; se scurg.2. Intr-o cratita medie, se topeste untul la foc mediu; se adauga vinul, branza, usturoiul, patrunjelul si sarea si piperul dupa gust. Se fierbe la foc mic timp de 3-5 minute, amestecand frecvent.
3. Se creste caldura la nivel mediu si se adauga crevetii in cratita; se gatesc timp de aproximativ 3- 4 minute sau pana cand crevetii incep sa devina roz.
4. Se impart pastele in portii si se adauga sos deasupra; se garniseate cu parmezan ras si patrunjel proaspat.