Pastele cu creveți, lămâie și usturoi sunt un preparat delicios și aromat, pentru pasionații de fructe de mare. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.

Paste cu creveți, lămâie și usturoi

Lămâia dă un gust ușor acrișor acestor paste bogate, pline de creveți gătiți savuros. Alături de ierburi și legume proaspete, acest fel de paste nu vă va face să vă simțiți prea plini.

Ce sunt pastele cu creveți și lămâie

Sunt un fel de mâncare ușor acid, preparat cu lămâie, puțină smântână și parmezan. Creveții sotați sau la grătar adaugă un plus de proteine.

Pastele sunt mereu la îndemână atunci când nu vreți să stați prea mult în bucătarie pentru că sunt gata în 30 de minute! În cazul acestei rețete, creveții proaspeți sunt gătiți într-un sos de usturoi cu lămâie și unt și sunt amestecați cu parmezan proaspăt și paste.

Este un preparat delicios pentru pasionații de fructe de mare, răcoritor și aromat. Se poate face în mai multe variante, dar creveții vor da aroma principală de fiecare dată.

7 sfaturi pentru prepararea pastelor cu creveți și lămâie

Pastele cu creveți și lămâie se prepară foarte ușor, dar există câteva lucruri importante de care trebuie să țineți cont. Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că preparatul va fi, de fiecare dată, perfect.

1. Adăugați legume. Pentru un plus de savoare și valoare nutritivă, adăugați câteva legume. Sotați dovlecei sau broccoli pentru a adăuga aromă și textură. O variantă mai simplă include spanac, mazăre sau roșii cherry la sfârșitul procesului de gătit.

2. Evitați să gătiți prea mult pastele. Fierberea pastelor al dente este esențială, deoarece ele vor continua să se gătească după ce sunt adăugate în sos. Dacă sunt fierte prea mult, pastele vor avea o textură neplăcută și moale.

3. Radeți cu grijă coaja de lămâie. Când vine vorba coaja de lămâie, trebuie să evitați partea albă dintre pulpa lămâii și coajă pentru că are un gust amar, așa că faceți tot posibilul să vă opriți din răzuit înainte de a ajunge la acea parte.

4. Curățați creveții. Creveții au un tub digestiv albastru închis sau negru, ca o venă. Acest trebuie îndepărtat și poate fi un proces care necesită ceva timp, dar în acest fel se elimina orice rest de nisip în preparatul final.

Multe magazine alimentare vând creveți curățați, dar puteți efectua această operațiune chiar dvs. folosind un cuțit de curățat sau o pereche de foarfece de bucătărie pentru a tăia carapacea și a elimina orice resturi.

5. Dezghețați creveții congelați în frigider. Este nevoie de puțină planificare în avans, dar acordați-vă timp pentru a dezgheța creveții în mod corespunzător. Puneți creveții congelați într-o strecurătoare așezată deasupra unui bol puțin adânc și puneți-o în frigider.

Dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, sigilați creveții congelați într-o pungă și scufundați-o în apă rece. Evitați să clătiți sau să înmuiați creveții direct, pentru că vor absorbi apă și nu vor avea gust.

6. Sărați apa pentru paste. Apa în care au fiert pastele, care are amidon și sare, se folosește la gătirea sosului pentru că ajută la îngroșare, iar sarea asezonează rețeta în ansamblu.

Ca regulă generală, adăugați o lingură de sare la fiecare litru de apă înainte de fierbere.

7. Folosiți ingrediente de calitate. Simplitatea acestui preparat ne obligă să folosim ingrediente de calitate. Folosiți paste de calitate superioară, suc de lămâie din fructe coapte, piper negru proaspăt măcinat și brânză italiană de calitate pentru cel mai bun produs final. În funcție de perioada anului, creveții congelați pot fi de o calitate mai bună decât cei proaspeți.

Rețeta de paste cu creveți, lămâie și usturoi

Preparare 10 minute
Gătire 25 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 500 de grame de creveți mari proaspeți sau congelați, curățați
  • 500 de grame de paste lungi, cum ar fi spaghete sau linguine
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri de unt nesărat
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu (opțional)
  • 120 grame de smântână
  • coaja de la 1 lămâie
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 50 de grame de parmezan
  • sare kosher, după gust
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • frunze proaspete de pătrunjel (15 grame)

Mod de preparare

Dați în fiert o oală mare cu apă și sare. Adăugați pastele în apa clocotită și gătiți-le până când sunt al dente. (Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 8 minute, dar consultați instrucțiunile de pe ambalaj pentru paste mai groase). După ce pastele s-au fiert, păstrați 240 ml din apa și scurgeți restul.

În timp ce pastele se fierb, preparați sosul. Într-o tigaie mare, la foc mare, adăugați uleiul de măsline și 2 linguri de unt. Când untul s-a topit, adăugați usturoiul tocat mărunt și fulgii de ardei roșu și gătiți aproximativ 30 de secunde.

Reduceți focul la minim și adăugați încet smântâna și coaja de lămâie, amestecând pentru a se combina.

Adăugați pastele gătite, 120 ml din apa în care au fiert pastele și sucul de lămâie în sos și amestecați până când pastele sunt complet acoperite. Adăugați 25 de grame de parmezan, amestecând până când se topește. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Continuați să amestecați pastele până când sosul s-a îngroșat, aproximativ 3 minute. Dacă sosul pare prea gros, adăugați apă.

Într-o tigaie mare, topiți restul de unt. Adăugați creveții într-un singur strat, asezonați cu sare și piper și gătiți-i până când devin roz, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Aveți grijă să nu-i gătiți prea mult, pentru că vor deveni tari.

Scoateți creveții din tigaie și adăugați-i la paste. Adăugați pătrunjelul și amestecați totul.

Transferați pastele într-un castron mare și serviți-le cu parmezan ras pe lângă.

Idei de servire

Dacă vreți o garnitură lângă aceste paste, vă recomandăm să optați pentru una ușoară.

Pastele cu creveți au o aromă bogată și sunt foarte sățioase, așa că o salată sau o garnitură de legume s-ar potrivi perfect.