Avocado este un aliment aproape universal. Se potrivește la o mulțime de feluri de mâncare, de la aperitive, sosuri, până la paste și chiar deserturi. Textura grasă, cremoasă, și gustul neutru îl fac atât de ușor de integrat în rețete. 

Dacă nu ați încercat până acum combinația de paste cu avocado și brânzeturi, trebuie să încercați această rețetă. Ideea de bază pornește de la clasicul mac & cheese, numai că gustul este îmbogățit cu avocado. Veți obține o porție de paste cu un gust bogat și cremos, de care vă veți îndrăgosti de la prima gustare. 

Mac & cheese cu avocado
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 avocado bine copți
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 100 g făină
  • sare
  • piper
  • 200 g Cheddar
  • 100 g parmezan ras
  • 300 g paste

Mod de preparare

Curățați cei doi avocado și puneți jumătățile într-un vas. Stropiți cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida. Pasați avocado, dar păstrați o jumătate pentru final.

Puneți pastele la fiert în apă cu puțină sare și fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet. Puneți untul într-un vas pe foc. Când s-a topit, adăugați făina și amestecați. Lăsați 2-3 minute, după care turnați laptele și amestecați din nou. Asezonați cu sare și piper și lăsați să fiarbă până când amestecul începe să se îngroașe, circa 5 minute.

Opriți focul și adăugați brânzeturile date pe răzătoare și pasta de avocado. Amestecați până se omogenizează, după care adăugați pastele scurse de apă. Serviți cu avocado (pe care l-ați păstrat la început) tăiat cubulețe, cu extra-parmezan și piper proaspăt măcinat.

Poftă bună!