Aceste macarons sunt mici delicii de culoare roz, cu aroma de capsuni.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 50g migdale macinate
- 140g zahar pudra
- 2 albusuri de ou
- 1 lingura de zahar pudra
- colorant alimentar roz
- 3 linguri de gem de capsuni
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se tapeteaza 2 tavi mari cu hartie de copt.2. Se amesteca migdalele macinate si zaharul pudra intr-un castron. Se pun albusurile de ou intr-un bol separat, si se bat cu un mixer pana cand devin usr rigide. Se adauga zaharul pudra si se bate, din nou. Se incorporeaza copozitia in amestecul de migdale, impreuna cu o cantitate mica de colorant alimentar roz. Se amesteca pana uniformizeaza si capata o luloare roz.
3. Se pune amestecul intr-o punga. Se taie 1cm, la unul dintre colturi. Se formeaza cerculete mici (aproximativ 1 lingurita cu varf fiecare) pe hartia de copt, distantate intre ele. Se pune deoparte timp de 10 minute pana cand este uscat la atingere - acest lucru este important, deoarece confera textura corecta. Se coc timp de 5 minute, apoi se intoarce foaia de hartie ( compozitia va fi lipita de foaie, astfel nu va cadea). Se da la cuptor timp de inca 4 minute. Se scot din cuptor si se racesc.
4. Se ia de pe hartia de copt, apoi se lipesc cate doua parti, cu putin gem de capsuni in centru. Se repeta pana sunt gata toate.