Bogat in Omega-3, macroul este o alegere perfecta pentru o masa sanatoasa.

Macrou La Gratar Cu Salata De Ardei Si Portocale
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 3 ardei grasi
  • 8 fileuri de macrou
  • 3 portocale
  • patrunjel
  • 10g rucola
  • 40g seminte de pin, prajite
  • ulei de masline
  • busuioc

Mod de preparare

1. Se incalzeste o tigaie grill. Se curata ardeiul de seminte, apoi se taie felii. Se pun ardeii si macroul pe o gratar si se ung cu putin ulei de masline. Se lasa timp de 10-13 minute, pana cand pestele este gatit, apoi se scoate pestele. Ardeii se mai lasa cateva minute pana cand sunt copti.

2. Intre timp, se rade coaja de la portocale intr-un castron. Apoi se curata si se segmenteaza, avand grija sa opriti 6 bucati. Restul se pun intr-un bol. Se toaca patrunjelul si se adauga rucola, semintele de pin prajite, i lingura de ulei de masline si ardeii.

3. Pentru a face dressingul, se pun cele 6 bucati de portocale intr-un chopper, se adauga busuiocul, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper si se amesteca pana se formeaza o pasta.

4. Se portioneaza salata, se adauga macroul si dressingul si se serveste cu paine prajita.