Mâncare cu pui, ciuperci și măsline – o rețetă de casă, gustoasă și ușor de făcut, bună pentru prânz sau cină.

Această rețetă este potrivită pentru oricine vrea o mâncare rapidă și consistentă.

Preparare 15 minute
Gătire 40 minute
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (pulpe sau piept)
  • 1 morcov
  • 200 grame măsline fără sâmburi
  • 400 grame ciuperci tăiate (din conservă)
  • 4 linguri ulei
  • 100 grame roșii în bulion (sau 2 linguri pastă de roșii)
  • 100 ml vin alb sec
  • 3–4 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță tarhon uscat
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Spală bine carnea de pui și taie-o în bucăți potrivite. Curăță morcovul și taie-l rondele subțiri. Ciupercile din conservă se scurg de zeamă, iar roșiile în bulion se toacă mărunt dacă sunt întregi.

Într-o cratiță, pune uleiul la încins. Adaugă bucățile de pui și prăjește-le ușor pe toate părțile, până se rumenesc. Scoate carnea pe o farfurie.

În același ulei, adaugă morcovul și călește-l 2–3 minute. Pune apoi ciupercile, măslinele și usturoiul tocat mărunt. Toarnă 200 ml apă și lasă să fiarbă la foc mic, până se înmoaie morcovul.

Adaugă boia, cimbru, sare și piper după gust. Pune vinul alb, amestecă, apoi adaugă bucățile de carne de pui. Lasă totul să fiarbă aproximativ 10 minute.

Adaugă roșiile în bulion și mai lasă mâncarea pe foc mic încă 15 minute, fără capac, până sosul scade ușor.

Presară tarhon uscat deasupra fiecărei porții, pentru un plus de aromă. Servește mâncarea caldă, alături de orez simplu, piure de cartofi sau o felie de pâine proaspătă.