Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.

Pui Cu Ciuperci Si Tarhon
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 6 buc piept de pui cu piele
  • 40g unt
  • 3 cepe, felii
  • 3 catei de usturoi, felii
  • 500ml supa de pui
  • 200ml vin alb sec
  • 150ml smantana
  • 250g ciuperci, taiate pe jumatate
  • cateva crengute tarhon proaspete
  • 1 lingurita mustar dijon
  • suc de lamaie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, la foc mare, si se gateste carnea de pui, de piele in jos, timp de 3-5 minute, pana devine aurie. Se pune carnea de pui intr-o tava si se lasa timp de 20-25 de minute, pana cand este gatita. Se scoate si se l;asa deoparte timp de 5 minute.

2. Se adauga untul in tigaia in care a fost prajit puiul si se pune la foc mic. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi se fierbe timp de aproximativ 7 minute. Se adauga supa de pui si vinul alb, apoi se lasa sa fiarba usor timp de 15-20 de minute, pana cand gustul de alcool a disparut. Se adauga smantana si se lasa timp de aproximativ 3 minute pentru a se reduce putin.

3. Intre timp, se incalzeste putin unt si ulei intr-o tigaie la foc mare. Atunci cand se incinge, se adauga ciupercile si se fierbe timp de 5-8 minute, agitand din cand in cand, pana la auriu inchis. Se adauga tarhon, mustar si suc de lamaie, apoi se gusta si se asezoneaza. Se serveste cu pieptul de pui.