Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- ulei de masline
- 6 buc piept de pui cu piele
- 40g unt
- 3 cepe, felii
- 3 catei de usturoi, felii
- 500ml supa de pui
- 200ml vin alb sec
- 150ml smantana
- 250g ciuperci, taiate pe jumatate
- cateva crengute tarhon proaspete
- 1 lingurita mustar dijon
- suc de lamaie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, la foc mare, si se gateste carnea de pui, de piele in jos, timp de 3-5 minute, pana devine aurie. Se pune carnea de pui intr-o tava si se lasa timp de 20-25 de minute, pana cand este gatita. Se scoate si se l;asa deoparte timp de 5 minute.2. Se adauga untul in tigaia in care a fost prajit puiul si se pune la foc mic. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi se fierbe timp de aproximativ 7 minute. Se adauga supa de pui si vinul alb, apoi se lasa sa fiarba usor timp de 15-20 de minute, pana cand gustul de alcool a disparut. Se adauga smantana si se lasa timp de aproximativ 3 minute pentru a se reduce putin.
3. Intre timp, se incalzeste putin unt si ulei intr-o tigaie la foc mare. Atunci cand se incinge, se adauga ciupercile si se fierbe timp de 5-8 minute, agitand din cand in cand, pana la auriu inchis. Se adauga tarhon, mustar si suc de lamaie, apoi se gusta si se asezoneaza. Se serveste cu pieptul de pui.