În sezonul rece, varza murată este ideală și nu trebuie să vă lipsească din meniu. Este o sursă importantă de fibre, se găsește peste tot - din cămările gospodinelor, până în piețe și supermarket-uri și există o mulțime de varianta de a o pune în valoare.

Dacă ne gândim numai la sarmale, o salată de varză murată cu ulei și piper sau varză fiartă, ca să nu mai vorbim de mâncarea de varză călită, poate felul cel mai gustos de a pune în valoare varza murată

Mâncarea de varză murată cu carne de porc este nemaipomenită alături de mămăliguță și un ardei iute, se face ușor, dar necesită puțină atenție și răbdare, cât timp va sta la cuptor. 

Este o mâncare ieftină, care nu necesită foarte mult resurse, dar este extrem de gustoasă și va fi pe placul tuturor. 

Mancare de varză murată cu carne de porc
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc (cotlet de porc fara os)
  • 1 ceapa mare
  • 1 varza acra mijlocie (1 kg)
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 lingurite de cimbru
  • 1/2 legatura marar
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 1 lingurita piper macinat
  • 3 linguri de bulion
  • 50 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

- se spala carnea de porc in mai multe ape
- se toaca ceapa, cubulete
- se taie carnea in cubulete de 2 cm
- se pune ceapa la calit. Cand e aurie se adauga si carnea
- dupa ce carnea si-a schimbat culoarea pe toate partile, se pune varza murata, tocata in prealabil foarte fin. Se adauga 1-1/2 pahare cu apa si se amesteca
- Se adauga piperul, cimbru, marar, boia dulce si piper boabe, foile de dafin
- Se amesteca, se acopera vasul si se baga la cuptor 1 ora, timp in care se verifica din 20 in 20 minute daca mai are lichid. Daca nu, se mai adauga apa, putin cate putin.
-Dupa 1 ora, separat intr-un pahar cu apa calduta, se dizolva 3 linguri de bulion si se pun peste varza.
- Se mai lasa inca 1 ora la cuptor, timp in care se mai verifica din cand in cand daca mai are lichid.