Un preparat fin si sofisticat, dar care este foarte usor de gatit. Cu siguranta invitatii tai vor fi impresionati!

Timp total 30 minute
Ingrediente
- 3 linguri de ulei de masline
- 4 cepe verzi, foarte fin tocate
- 1 ardei rosu, fara seminte si foarte fin tocat
- un varf de cutit de fulgi de ardei iute
- 2 fileuri de ansoa in ulei de masline, scurse si tocate
- 50g pesmet
- 1 lingura de capere, scurse si tocate
- 1 1/2 linguri patrunjel tocat
- 1kg midii
- 50ml vin alb sec
- 1/2 lamaie mica
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga ceapa, ardei rosu si fulgi de ardei iute si se calesc timp de 5 minute, pana se inmoaie, dar fara sa se rumeneasca. Se adauga ansoa si se amesteca pana cand s-au topit. Se micsoreaza caldura si se adauga pesmet pana cand se absoarbe tot uleiul, apoi se fierbe timp de 2-3 minute, amestecand, pana cand se rumeneste usor. Se adauga capere, patrunjel si condimentele. Se pune deoparte.2. Se incalzeste cuptorul la 220C.
3. Se incalzeste o cratita, la foc mare. Se adauga midii si vin, se acopera si se fierb la foc mare timp de 2-3 minute, amestecand, pana cand incep sa se deschida. Se scurg intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca usor. Se deschid, aruncand jumatatea goala. Se pun scoicile ramase in cochiliile lor pe o tava de copt.
4. Se pune o lingura de pesmet pe partea de sus a fiecarei midii. Se stropesc cu 2-3 picaturi de suc de lamaie. Se coc pe raftul de sus al cuptorului timp de 3 minute, pana cand sunt usor aurii. Se servesc imediat.