Aceasta reteta de midii mouclade este o versiune fara lapte a retetei frantuzesti casice.

Midii Mouclade
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • cateva fire de sofran
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 cepe verzi, fin tocate
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 200ml vin alb sec
  • 1 kg midii
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita de pudra de curry
  • 250ml crema de soia
  • 2 linguri patrunjel, tocat

Mod de preparare

1. Se pun firele de sofran in 2 linguri de apa clocotita pana cand este gata sa fie folosit. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare si se calesc ceapa si usturoiul la foc mic pana se inmoaie. Se toarna vinul si se da in fiert, apoi se lasa pe foc timp de 3 minute. Se adauga midii, se acopera cu un capac si se fierbe timp de 3-4 minute. Se verifica midiile daca sunt deschise, apoi se scurg intr-o strecuratoare asezata peste un castron. Se pastreaza lichidul in care au fost fierte.

2. Se lasa lichidul de la midii sa se raceasca timp de 1 minut, astfel incat orice sedimente sa se depuna pe fund. Apoi se toarna cu grija in tigaie. Se pun midiile intr-un castron si se pastreaza calde. Se pune la fiert lichidul timp de 8 minute, pentru a se reduce cu jumatate.

3. Se amesteca galbenusul de ou, faina si praful de curry intr-un castron si, treptat, se adauga crema de soia, sofranul si apa. Se pune amestecul in tigaie cu lichidul de la midii, se amesteca si se aduce la foc mic. Se adauga scoicile si se amesteca pentru a se omogeniza. Se adauga patrunjel tocat. Se serveste in boluri de supa cu bucati mari de paine proaspata.