Numele acestei prăjituri spune multe despre gustul ei: Better than sex. O prăjitură pe cât de gustoasă, pe atât de apetisantă și deloc greu de făcut. Este un desert pe blat de pandișpan, cu cremă de ciocolată, caramel și frișcă. Ce poate fi mai bun de atât? Exact asta spuneam și noi!

Prăjitură "Better than sex"
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 ouă
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură cacao
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Cremă:
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolată
  • Cremă albă:
  • 300 ml frișcă lichidă
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Sos caramel:
  • 120 g zahăr
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 2 linguri frișcă lichidă
  • Decor:
  • fulgi de ciocolată sau de caramel

Mod de preparare

Pregătiți o tavă de 20 x 30 cm tapetată cu hârtie de copt.

Pentru blat, bateți spumă albușurile cu zahărul și un praf de sare. Adăugați gălbenușurile, uleiul și la final făina amestecată cu cacaoa și cu praful de copt. Omogenizați, turnați în tavă și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.

Pentru crema de ciocolată, topiți untul și ciocolata la bain marie. Când blatul s-a răcit, faceți găuri cu cuțitul în el și turnați crema de ciocolată peste. Dați la frigider pentru 30 de minute.

Pentru frișcă, bateți cu mixerul frișca lichidă și, când a căpătat volum, turnați puțin câte puțin zeama de lămâie. Întindeți frișca peste prăjitură și dați din nou la frigider.

Pentru caramel, topiți zahărul cu zeama de lămâie într-un vas pe foc. Când începe să devină auriu, turnați frișca lichidă și opriți focul. Turnați siropul după ce s-a răcit peste prăjitură.

Decorați cu bucățele de ciocolată sau de caramel. Serviți prăjitura după ce a stat câteva ore la rece.

Poftă bună!