Un mousse de ciocolata decadent care ii va face pe invitatii tai sa-si linga linguritele.
Timp total 3 ore și 20 minute
Ingrediente
- 200g ciocolata neagra, tocata
- 300ml smantana
- 1/2 lingurita cafea instant
- 50ml lichior de cafea
- 1 ou - albus
- 2 lingurite zahar pudra
- capsuni
Mod de preparare
1. Se pune ciocolata intr-un vas termorezistent asezat peste o oala de apa fierbinte. Se amesteca pana cand ciocolata s-a topit. Se pune deoparte sa se raceasca.2. Se pun smantana si cafeaua intr-un castron si se bate cu un mixer pana cand incepe sa se ingroase. Se adauga lichiorul de cafea si se bate pana cand se formeaza varfuri usor rigide. Se adauga o treime din amestecul de smantana in ciocolata.
3. Se bate albusul de ou pana cand se formeaza varfuri rigide. Treptat, se adauga zahar pudra si se bate pana cand se formeaza varfuri. Se adauga smantana ramasa si albusul de ou in amestecul de ciocolata si se amesteca. Se pune compozitia in pahare. Se acopera si se raceste timp de 2-3 ore. Se serveste cu capsuni si se presara cu ciocolata.