Doar 5 ingrediente iti trebuie pentru acest desert sofisticat.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 250g ciocolata neagra (minim 70% cacao), faramitata
- 50g unt
- 6 oua
- Pentru nucile caramelizate:
- 80g nuci macadamia
- 150g zahar pudra
Mod de preparare
1. Se topesc ciocolata si untul intr-un bol termorezistent, asezat peste o cratita cu apa, supa pe foc. Odata topit, se amesteca sa se combine, apoi se lasa sa se raceasca timp de 30 de minute.2. Intre timp se fac nucile. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt. Se incalzeste o tigaie mare si se adauga nucile de macadamia. Se prajesc pana cand devin usor aurii si parfumate, apoi se scot din tigaie. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie. Se intind uniform peste foaia de copt.
3. Se pune zaharul pudra in aceeasi tigaie, la foc mic. Se lasa sa se topeasca incet (nu se amesteca pana cand nu este dizolvat complet). In momentul in care se transforma intr-un caramel auriu, se toarna peste nucile tocate, avand grija sa fie acoperite uniform.
4. Dupa ce ciocolata se raceste timp de 30 de minute, se adauga galbenusurile de ou, pe rand, folosind o lingura de lemn. Se bat albusurile de ou si un varf de cutit de sare cu un mixer electric, pana cand devine usor rigid. Se adauga 2 linguri mari de albus de ou in amestecul de ciocolata, apoi se adauga si albusul de ou ramas.
5. Se imparte compozitia in 8 forme mici. Se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca in frigider, timp de aproximativ 4 ore.
6. Cand nucile de Macadamia s-au intarit, se "sparg" pentru a crea cioburi de caramel, apoi se servesc cu mousse de ciocolata.