Timp total 3 ore
Ingrediente
- 1 portocala
- 300g nuci de Macadamia
- 100g faina
- 300g zahar
- 100g unt
- 95g iaurt grecesc
- 3 oua
- Glazura de unt:
- 30g unt
- 90g zahar pudra
Mod de preparare
1. Se pune portocala intr-o cratita mica de apa clocotita (se pune o farfurie mica deasupra, daca este necesar pentru a o mentine scufundata). Se fierbe timp de 1 ora sau pana cand este foarte moale, atunci cand este intepata cu un bat, apoi se indeparteaza de la caldura. Se scurge si se raceste complet. Se pune portocala intr-un blnder si se amesteca pana se transforma intr-un piure neted. Se transfera intr-un castron.2. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.
3. Se pun nucile de Macadamia si faina in blender si se amesteca pana se omogenizeaza. Se transfera intr-un castron, alaturi de zaharul pudra si unt, apoi, folosind mainile, se amesteca.
4. Se bat iaurtul si ouale, impreuna cu piureul de portocale. Se adauga la amestecul de macadamia si se amesteca usor pana se combina. Se toarna in tava pregatita, netezind partea de sus. Se da la cuptor timp de 1 ora si 45 de minute sau pana cand blaul este auriu si ferm la atingere. Se raceste complet.
5. Pentru glazura de unt, se pune untul intr-o tigaie la foc mare si se fierbe timp de 5 minute sau pana cand devine maroniu. Se raceste complet, apoi se adauga zaharul si 2 linguri de apa. Se lasa deoparte pentru a se raci si ingrosa.
6. Se toarna glazura de peste tort si se imprastie nuci de Macadamia inainte de a servi.