Un muschi de porc, cu crusta de ierburi pentru un plus de aroma.
Timp total 3 ore și 20 minute
Ingrediente
- 1 lingurita salvie
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita de piper
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 140g muschi de porc, dezosat
- 1/2 ceasca de zahar
- 1 lingura de amidon de porumb
- 1/4 ceasca de otet
- 1/4 ceasca de apa
- 2 linguri de sos de soia
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 165 C.2. Intr-un castron, se combina salvie, sare, piper si usturoi. Se trece muschiul de porc prin acest amestec, apoi se intr-o tava neacoperita, pe raftul din mijloc al cuptorului.
3. Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 3 ore sau pana cand temperatura interna atinge cel putin 63C.
3. Intre timp, se pun zaharul, amidonul de porumb, otetul, apa si sosul de soia intr-o cratita mica. Se incalzeste, amestecand ocazional, pana cand amestecul incepe sa se ingroase usor. Se perie muschiul de porc cu aceasta compozitie de 3 sau 4 ori in ultima jumatate de ora de preparare. Se toarna glazura ramasa peste friptura si se serveste.