Un muschi de porc, cu crusta de ierburi pentru un plus de aroma.

Muschi de porc cu ierburi
Timp total 3 ore și 20 minute

Ingrediente

  • 1 lingurita salvie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita de piper
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 140g muschi de porc, dezosat
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • 1/4 ceasca de otet
  • 1/4 ceasca de apa
  • 2 linguri de sos de soia

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 165 C.

2. Intr-un castron, se combina salvie, sare, piper si usturoi. Se trece muschiul de porc prin acest amestec, apoi se intr-o tava neacoperita, pe raftul din mijloc al cuptorului.

3. Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 3 ore sau pana cand temperatura interna atinge cel putin 63C.

3. Intre timp, se pun zaharul, amidonul de porumb, otetul, apa si sosul de soia intr-o cratita mica. Se incalzeste, amestecand ocazional, pana cand amestecul incepe sa se ingroase usor. Se perie muschiul de porc cu aceasta compozitie de 3 sau 4 ori in ultima jumatate de ora de preparare. Se toarna glazura ramasa peste friptura si se serveste.