Carnea de porc nu lipsește de pe mesele românilor iarna, de sărbători. Fie că vorbim despre preparate tradiționale, cum ar fi lebăr și cârnați, sau o friptură de porc la cuptor, această carne se regăsește, sub o formă sau alta, pe masa de Crăciun și nu numai.

Rețeta de friptură pe care v-o propunem astăzi vă garantează o carne fragedă, suculentă și, în același timp, aromată și crocantă la exterior, datorită crustei cu care este îmbrăcată. Se face foarte ușor, la cuptor, și o puteți servi alături de cartofi, salată sau murăturile preferate. 
 

Mușchi de porc cu usturoi și rozmarin, la cuptor
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • o bucată mușchi de porc (aprox. 1 kg)
  • 3 căței de usturoi
  • 2 lingurițe muștar cu semințe
  • 1 linguriță rozmarin proaspăt
  • 1 linguriță cimbru proaspăt
  • sare
  • piper
  • 3 lingurițe unt
  • 1 linguriță zahăr

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade și pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Crestați mușchiul de porc ca și cum l-ați tăia felii, dar nu faceți tăietura până jos. În acest fel, bucata de carne se va găti mai bine.

Amestecați într-un vas usturoiul zdrobit, muștarul, rozmarinul și cimbrul tocate, sare, piper și untul topit. Ungeți bucata de mușchi cu amestecul și masați foarte bine carnea, astfel încât aromele să pătrundă în textura mușchiului.

Puneți în tavă, acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor pentru 30 de minute. După acest timp, întoarceți bucata de carne și mai ungeți cu marinada făcută anterior, dacă v-a mai rămas. Dați din nou la cuptor pentru încă 20 de minute sau până când carnea este bine pătrunsă.

Presărați o linguriță de zahăr peste friptură și mai lăsați la cuptor 5-10 minute, cât să se caramelizeze, de data aceasta fără folie deasupra.

Serviți mușchiul de porc cu cartofi sau cu orice garnitură vă place.

Poftă bună!