Nu poti sa te hotarasti ce desert sa prepari? Ce zici de o negresa pufoasa, acoperita cu cheesecake cremos si sos acrisor de afine?
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 2/3 cana faina
- 1 lingura cacao
- 2/3 cana zahar
- 1/8 lingurita sare
- 1/2 cana unt, topit
- 3/4 cana fulgi de ciocolata
- 2 oua
- 1 lingurita vanilie
- Pentru cheesecake:
- 220g crema de branza
- 1 galbenua de ou
- 1/4 cana zahar
- 1 lingura zahar
- 1/4 lingurita vanilie
- 1/2 cana sos de afine
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se pulverizeaza o tava cu spray de gatit, apoi se tapeteaza cu hartie de copt.2. Cu un mixer electric, se bate crema de branza, galbenusul de ou, zahar si vanilie pana se omogenizeaza si devine cremos, aproximativ 2-3 minute; se pune deoparte.
3. Intr-un bol mediu, se combina faina, pudra de cacao, zahar si sare. Se topesc fulgii de ciocolata intr-un castron mare, la cuptorul cu microunde. Se adauga oua si vanilie peste ciocolata si se bate bine pana cand sunt bine combinate. Se adauga amestecul de faina.
4. Se intinde aluatul in tava. Se adauga crema de branza, netezind uniform. Se acopera cu sos de afine.
5. Se da la cuptor si se coace timp de 35-45 minute. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie si se serveste.