Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la dulciuri, ci să găsească alternative care să se preteze acestei perioade. 

Deși pare greu de crezut că o prăjitură poate fi gustoasă și fără ouă, lapte sau unt în compoziție, există o mulțime de dulciuri pe care le puteți prepara și savura dacă țineți post. Un exemplu foarte bun în acest sens este această negresă simplă, rapidă și delicioasă. 

Negresă simplă de post
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 125 g făină
  • 100 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 40 g sirop de arțar
  • 50 ml lapte de cocos sau de soia
  • 40 ml ulei
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 60 g ciocolată de post
  • 50 g nuci sau alune (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pe care o ungeți cu puțin ulei sau o tapetați cu hârtie de copt.

Într-un bol, amestecați făina, zahărul, cacaoa, praful de copt și un praf de sare. Într-un alt vas, separat, amestecați ingredientele lichide: uleiul, lapele vegetal, siropul de arțar și vanilia. Amestecați bine și turnați ingredientele uscate peste.

Mixați doar cât să se combine toate ingredientele și lăsați deoparte. Topiți ciocolata la bain marie și, după ce s-a răcit puțin, turnați-o peste celelalte ingredientele. Amestecați bine totul și turnați compoziția în tavă.

Puneți alunele sau nucile tocate mărunt, dacă alegeți să puneți, și dați prăjitura la cuptor pentru 35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Tăiați prăjitura după ce s-a răcit complet. Poftă bună!