Un desert pe care il vei adora si care nu te va face sa te simti vinovata: nu contine nici zahar, nici gluten.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 1/2 cana + 2 linguri ulei de nuca de cocos
- 1 1/4 cani zahar de nuca de cocos
- 3/4 cani plus 2 linguri de cacao
- 1/4 lingurita de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 oua
- 1/2 cana faina de migdale
- 1 cana ciocolata neagra, bucati (optional)
- Pentru topping de ciocolata:
- 1 cana de capsuni proaspete, taiate
- 1/3 cana ulei de nuca de cocos
- 1/3 cana cacao
- 2 linguri de sirop de artar
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu lasand partile laterale mai mari si se pulverizeaza cu spray de gatit. Se pune deoparte.2. Intr-un castron mare, se combina ulei de nuca de cocos, zahar de nuca de cocos, cacao, sare si se incalzeste la putere mare pentru a se topi, aproximativ 45 de secunde. Se amesteca si se incalzeste in rafale de 10 secunde pana cand amestecul s-a topit. Se amesteca timp de aproximativ 30 secunde pentru a ajuta la dizolvarea zaharului in uleiul de nuca de cocos.
3. Se adauga vanilie, oua si se amesteca energic pana cand aluatul este gros. Se adauga faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna aluatul in tava pregatita si se distribuie uniform.
4. Se da la cuptor pana cand o scobitoare infipta in centru iese usor umeda, cu resturi de aluat, aproximativ 22-25 minute. Se lasa sa se raceasca complet.
5. Se presara capsunile peste negresa. Intr-un castron mic, se amesteca uleiul de nuca de cocos, cacao si sirop de artar. Se toarna uniform peste capsuni. Se baga la frigider pentru cel putin 1 ora inainte de taiere.
6. Se pot pastra intr-un container etans in frigider timp de pana la 3 zile.